Jag debuterade våren 2010 med romanen Gå på djupet och har till dags dato gett ut sju böcker i tre genrer. Klicka på respektive bokomslag eller på titlarna nedan för att läsa mer om böckerna.

 

Bibliografi

 

Gå på djupet
Kalla kulor förlag, 2010
Pocketförlaget (pocket), 2011

Min debut är en utvecklingsroman i proffsfotbollsmiljö. Om pojkdrömmar som blir verklighet och om sprickorna i fasaden bortom strålkastarljuset.

En käftsmäll är också beröring
Kalla kulor förlag, 2010
Min första och kanske enda diktsamling – mina dikter gör sig ärligt talat bättre lästa från en scen – rör sig kring konflikten mellan riktiga män och verkliga män. Kan ses som en förstudie till ett senare verk…

Främling, vad döljer du för mig?
Leopard förlag, 2012
Min facklitterära debut och min mest hyllade bok än så länge, handlar om rasismens många ansikten och om hur man känner igen dem. Boken blev en upptakt till en flera år lång debatt om strukturell rasism som väl inte är över än.

Det otäcka könet
Leopard förlag, 2014
En bok i samma stil som Främling, men inriktad på manlighetens myter, mekanismer och motsättningar. Ett slags drömprojekt som jag gått och funderat på i mer än ett decennium innan det blev verklighet.

Från snack till verkstad
Leopard förlag, 2016
Ett försök att flytta fokus från problemanalys till problemlösning, där jag intervjuat ett femtiotal praktiskt arbetande antirasister om deras framgångshistorier.

Superseniorer
Southside Stories, 2020
En bok om åldrandets villkor i en tid där vi lever längre och bättre liv än vad samhällets normer hunnit med att uppfatta. Jag bryter ner ålderstrappans myter och frågar: vad innebär det att åldras, vad händer med våra drömmar, livsval och relationer när livet blir längre, och hur ska vi bygga ett samhälle som förstår att ”åldras väl” och ”leva väl” är samma sak?

Brytningstid
Natur & Kultur, 2020
En essä och ett reportage om metallbrytningens motsättningar och dilemman, där jag går på djupet med vad gruvan har gett oss och vad dessa gåvor har kostat. Inget i den moderna civilisationen hade varit möjligt utan gruvor, men jorden är hårt trängd av människans exploatering. Hur länge kan vi fortsätta leva så här – och hur ska vi ha det istället?