Jag har inte berättat så mycket om mina föredrag på sista tiden. Dels beror det på att jag fokuserat på att samla material till reportageboken om gruvnäringen, dels har det blivit så att de flesta föredrag jag hållit inte varit riktade till allmänheten. Och att slå på trumman för att man pratar inför ett slutet sällskap på ett företag eller en förvaltning är ju inte mycket mening med.

Men nu kommer jag inom kort att prata lite manlighet i offentligheten!

Den 27 november gästar jag Klubb Bubbla – Örebro länsteaters trevliga scen för estradpoesi och tillhörande konstarter. Jag kommer inte att läsa några dikter, som poet är jag sedan länge pensionär, men däremot hålla en slags ”performance lecture” på 15-20 minuter om folksagor, hummerprofeter och det stora sveket mot manligheten. Klubb Bubbla börjar klockan 19 och jag är antagligen först på scen. Mer information finns här, och biljetter går att få tag på här.

Den 6 december gästar jag FOLK i Skärholmen för ett mer traditionellt föredrag, med en längre diskussion efteråt. Jag pratar om machokulturer, om hur våldskapitalet i förorten hänger ihop med det finansiella och kulturella kapitalet i city och om hur mansideal uppträder och påverkas. Kanske också om vilka vägarna ut ur det skadliga mansidealet är? (Som om jag visste säkert.) Vi börjar vid 18.30. Mer information finns här. Fritt inträde för alla!

Välkommen!

Pratar manlighet i Örebro och Skärholmen