Vilken fantastisk första recensionsdag det har varit!

Svenska Dagbladet skrev:

”Främling, vad döljer du för mig?” är en otroligt viktig och aktuell bok som alla borde läsa för att bli bättre på att undvika rasism. Tack Marcus Priftis, för att du har skrivit den.

Borås Tidning skrev:

Efter att ha läst bokens inledning är jag beredd att gå ner till Borås stadshus och kräva att varenda boråsare får en utskrift.

Helsingborgs Dagblad skrev:

”Främling, vad döljer du för mig?” är en bok som bör läsas både som introduktion till vad rasism egentligen är och som en omläxa för alla de – må de vara ledarskribenter, välvilliga mångfaldsivrare, riksdagsledamöter eller toppkommentatorer på Aftonbladet – som uppenbarligen inte förstått vad det innebär.

 

Recensionen i Svenska Dagbladet består nästan bara av fina ord. Vilken morgon att läsa kulturdelen på! Helsingborgs Dagblad har invändningar, framför allt mot min patenterade pratighet och upprepningsförmåga, men har å andra sidan ringat in det viktigaste med Främling: att vi ska lyssna mer på dem som drabbas och ta deras perspektiv. Borås Tidning saknar på sina håll fördjupningar (vilket är naturligt i en introduktionsbok; många av de ämnen jag skriver om hade lätt kunnat bli en egen bok), men uppskattar den rättframma stilen. Fint är det hur som helst!

Och telefonen ringde mellan jobbmötena. Det kommer att bli krönikor och debattartiklar framöver. Och redan imorgon är det dags för första teveframträdandet. Tjugo minuter i sju imorgon bitti sitter jag i SVT:s morgonsoffa och diskuterar vardagsrasism med Helle Klein!

Fortsättning följer. Och det blir säkert bistrare dagar framöver – kanske får jag någon dag rentav för mig att jag ska läsa ”läsarkommentarerna” till artiklarna. Men just idag är jag jävlar i mig stark.

Tack!

Beautiful Day

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *