Och man hajar till över partiledardebatten i SVT:s Agenda: har redaktionen bestämt att en av de tre viktigaste frågorna att få svar på är ”Hur mycket invandring tål Sverige?”. Och man tänker något vasst och elakt om rasismens normalisering. Och man undrar om Miljöpartiet hade fått samma gratisreklam; ”Hur många köttätare tål Sverige?” Eller Moderaterna; ”Hur många arbetarpartier tål Sverige?” Och man undrar om det är ett tecken i tiden att det just är Sverigedemokraterna som ska få sin profilfråga intoleransen upphöjd till Brännande Politisk Fråga Vi Måste Prata Om, eller om Agenda-redaktionen bara vill slippa få sina kommentarfält dränkta i rasistiskt hat för att de Tystar Sanningen Om Invandringen. Och man suckar djupt och tänker på 1991.

Och man drar iväg ett mail till Dagens Arena. Och de säger att jo, vi vill ha den krönikan om du får den klar till lunch. Och man säger Challenge Accepted. Och man skriver den. Och man vill säga något om Bo Hansson och hans svarting-uttalande, för rasismen står som spön i backen idag, men det får helt enkelt inte plats.

Och minuterna innan den publiceras inser man att K-G Bergström, Sveriges mest rutinerade politiske expertkommentator, just berättat att Sverige står inför en ”massinvandringsvåg”. Och man tänker på att man just skrev, att ”det går sällan en hel vecka utan ett nytt exempel”. Och det svartnar lite för ögonen. Och man räknar efter på fingrarna för säkerhets skull.

Men det är verkligen så. Det går inte längre dagar mellan normaliseringarna. Det går timmar.

En sån enastående field day den här veckan har varit för rasisterna.

Och jävlar vad mycket vi antirasister har att göra.

Läs krönikan på Dagens Arena här

Det tar bara timmar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *