Det har kommit ännu fler recensioner av Det otäcka könet!

I Arbetarbladet tyckte Kristian Ekenberg att min kritik mot manlighetens normer var ”en gammal välbekant schlager” vilket hörts förut. Han uppskattade bredden men hade hellre fått en ”aha-faktor”. (Vilket är svårt när man som insatt i ett ämne läser en folkbildande översikt.)

I Flamman menade Jonas Gren att det var en trött kritik: att ett problem varit känt länge är väl inte relevant – vi debatterade klimathotet redan på 70-talet. Gren läser istället en bok som på ett grundligt och populärvetenskapligt sätt diagnosticerar de naturaliserade normer som vi fortfarande pratar alldeles för lite om. Och gör tummen upp.

Tummen upp var det också i LitteraturMagazinet, där Joanna Górecka menade att jag skriver ”med en kvickhet som borde fånga även den mest genuströtta läsare”. Jag får beröm för att ”det är tillgängligt, ömt, roligt, snabbt och jag vill äta upp den här boken, lära mig sidor utantill”. Kanske mest positiva recensionen hittills?

Tidningen Kulturens Leif Carlsson är inte lika översvallande, men verkar också rätt nöjd. Han konstaterar att jag inte är någon forskare utan snarare en journalist (vilket jag i och för sig inte heller är) som ”skannar av och sammanfattar debattläget, ganska ordrikt men på allvar och med hygglig humor”. Hyggligt!

Läs recensionen i Arbetarbladet

Läs recensionen i Flamman

Läs recensionen i LitteraturMagazinet

Läs recensionen i Tidningen Kulturen

Fler recensioner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *