Ännu en eftersläntrare har dykt upp bland Gå på djupets recensioner. Och den här är jag extra glad över, eftersom den innebär att Gå på djupet äntligen hittat fram till Hammarbys supportrar!

Jag är som bekant själv hammarbyare, och att få min berättelse accepterad av Bajens fans är ungefär som att bli profet i sin egen hemstad, tänkte jag. Det känns väldigt häftigt att recensenten Gustav Gelin – välkänd Bajenprofil och bloggare på Nyheter24 – också sällar sig till dem som förstår grejen med Gå på djupet. Och får till en vettig Busterreferens också. Tack tack!

Läs recensionen här

Vidare kan jag konstatera att min historia återigen fått verkliga likheter. Bajens egen Linus Hallenius – som sköt Årets mål i Sverige och kanske till och med i världen? – är förstås ett uppenbart exempel: i vinter ansluter han till den italienska Serie A-klubben Genoa, som storsatsat mot toppen men gått lite knackigt och redan sparkat sin tränare. Ni som har läst, vet vad Linus har att vänta.

Helsingborgs Alexander Gerndt å sin sida vann skytteligan i allsvenskan, debuterar i landslaget och kommer antagligen snart att spela i en mycket bättre liga. Till Helsingborg kom han från Gefle. Och dit kom han från Sirius. Känns igen det också…

För två år sedan jämförde alla Emil och Gå på djupet med Johan Oremo. Något år tidigare till och med med Sebastian Rajalakso. Det gör ingen längre. Men skriver man en realistisk berättelse om fotboll, kommer verkligheten alltid att producera nya exempel på vad man har skrivit om. Både Gerndt och Hallenius är utmärkta Emil-exempel, och det känns väldigt kul att ha lyckats med det.

Ny recension och verkligheten ikapp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *