Inte bara jag har haft semester under juli – även landets litteraturrecensenter har förhoppningsvis fått några välbehövliga veckor någon annanstans än i länsstolen och vid skrivbordet. Men nu är det augusti, och hur kan man bättre inleda en ny månad än med en välvillig recension?

Det är Sundsvalls Tidning som läst Gå på djupet och skriver uppskattande om den (och om ett par andra fotbollsrelaterade romaner). Recensenten Birger Hedén beskriver boken som ”en tjock, lättläst och rätt spännande roman”. Han menar att romanen i princip följer genrens konventioner, men att den också innehåller en intellektuell utveckling för huvudpersonen och att den är initierad i sin beskrivning av den ibland råa verkligheten i storklubbarna.

(Lite skrämmande är det dock att läsa att huvudpersonen vid ett tillfälle i boken ”väljer fel tjej”. Skrämmande, därför att jag ju tog bort de kapitlen redan innan jag skickade manus till förlagen! Antingen är recensenten synsk eller också har han missförstått Elins roll i berättelsen. Men det är en mycket marginell invändning, om det ens är en invändning.)

Läs recensionen här

Recension i ST

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *