Nu har jag uppdaterat min föredragsportfölj med två nya föredragskoncept på temat genus.

Det första föredraget, Genus för nybörjare, är en grundläggande översikt i genuskunskap för skolor och allmänhet. Jag benar ut begreppen och teorierna på ett lättfattligt och tillgängligt sätt, kryddat med humor och massor av exempel. Bland annat pratar jag genus på arbetsmarknaden, i skolbänken, i sovrummet och i spjälsängen, och jag tar även ett grepp på frågan om vad som är biologiskt och vad det spelar för roll. Föredraget är särskilt lämpat för skolan, men kan anpassas nästan hur långt som helst efter arrangörens önskemål.

Det andra föredraget, I ärans och hjältarnas spår: Så gör vi oss till män, är baserat på min bok Det otäcka könet och handlar specifikt om mansideal och manlighet: om järnmän och mäns hjärnor, om manliga relationer och relativ manlighet – och om hur mansmyterna påverkar allt från teveutbudet till organisationskulturen på ditt jobb. Kärnan i föredraget är en översikt i ämnet manlighetskunskap, men eftersom idéer om manlighet genomsyrar det mesta går det att anpassa efter arrangörens verksamhet och önskemål.

Läs mer om mina föredrag

Två nya föredrag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *